вівторок, 7 грудня 2021 р.

 7 грудня ень української хустки



Ми – українці, а значить маємо знати свою історію, розвивати культуру, традиції, любити свій народ, знати і шанувати українські свята, бо всі ми одна родина.



У народі 7 грудня вважалося справжнім жіночим святом. Дослідники дохристиянських вірувань вважають, що колись це було свято «Дівочої долі».




Цей день відзначають з 2019 року для  об’єднання жінок різного віку та національностей, для збереження українських традицій.

        Продовжуючи  українські традиції, учні та педагоги нашого НВК також долучилися до святкування. Проведено ряд заходів: фотоквест «Українська  хустка – наш оберіг», виховні години: «Хустка – дівочий оберіг», «Дай мені, мамо, хустку на згадку», «Українська хустка». На цих заходах учні  визначили обрядове значення хустки, з’ясовували, як у творах письменників та народній творчості відображено роль української хустки, розглянули візерунки й орнаменти, багатство кольорів на них.





        “Хустка життя”, як її називають у народі, це нетлінна пам`ять про наших мам, бабусь і прабабусь – берегинь українського роду, з давніх-давен в українських сім’ях вона слугувала  оберегом, символом любові й злагоди.    

Тож нехай цей символ буде незмінним оберегом для всіх, впродовж усього життя!!!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар