пʼятниця, 24 січня 2020 р.


Україно моя, у нас ти одна,
Київ наш золотий,
Львів усім дорогий,
Крим, Карпати, Дніпро
Кажуть нам: «Ми одно».
І молитва одна: «Ми – вкраїнська сім’я»
І не впадемо ми – вірні доньки й сини,
Бо молитва свята дасть нам силу іти.
Високий принцип соборності земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація, тому щороку 22 січня ми – українці – відзначаємо державне свято – День соборності України з нагоди проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
У далекому 1919 році 22 січня  на площі перед Софією Київською відбулась омріяна українськими патріотами подія: на зібранні було урочисто проголошено про обєднання етнічних українських земель в одну державу.
Учні  Кривушівського НВК прийняли активну участь у заходах присвячених цій події.
Відбулася загальношкільна лінійка , вчитель Федотова Л.Д. розповіла про історичні події, які передували цій даті, учні 5 – 9 класів презентували власні стіннівки «Україна єдина!».
Фільм «Свято Злуки. Політика пам’яті», який переглянули школярі  8 – 9  класів, дав відповіді на багато запитань і показав, що двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності. 
Для учнів  9 класу проведена вікторині «Моя Україна» присвячена до Дня Соборності.
Класні керівники 1 – 4 класів провели виховні години  «День соборності України».
Заходи, проведені цього дня , подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.










Немає коментарів:

Дописати коментар