пʼятницю, 11 вересня 2020 р.

 

                     Що робити, якщо ваша дитина стала жертвою булінгу?

·         Зберігайте спокій, будьте терплячими, не потрібно тиснути на дитину. Поговоріть з нею, дайте їй зрозуміти, що ви не звинувачуєте її в ситуації, що склалася, готові її вислухати і допомогти. Запитайте, яка саме допомога може знадобитися дитині, запропонуйте свій варіант вирішення ситуації. Поясніть дитині, до кого вона може звернутися за допомогою у разі цькування (бьатьки, психолог, вчителі, керівництво школи, старші учні,).

·         Повідомте керівництво навчального закладу про ситуацію, що склалася. Підтримайте дитину в налагодженні стосунків з однолітками та підготуйте її до того, що вирішення проблеми булінгу може потребувати певного часу.

·         Що робити, якщо ваша дитина агресор?

·         Відверто поговоріть з дитиною про те, що відбувається, з’ясуйте мотивацію її поведінки.

·         Уважно вислухайте дитину, з повагою поставтеся до її слів.

·         Поясніть дитині, що її дії можуть бути визнані насильством, за вчинення якого настає відповідальність.

·         Чітко і наполегливо попросіть дитину припинити таку поведінку, але не погрожуйте обмеженнями і покараннями. Повідомте їй, що будете спостерігати за її поведінкою.

·         Зверніться до шкільного психолога і проконсультуйтеся щодо поведінки своєї дитини під час занять — агресивна поведінка і прояви насильства можуть бути ознакою серйозних емоційних проблем.



Немає коментарів:

Дописати коментар