вівторок, 9 листопада 2021 р.

Найбiльше i найдорожче добро кожного народу – це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя i своï сподiванки, розум, досвiд, почування 
                                                                                              (Панас Мирний)

                                         День української писемності та мови

У вівторок, 9 листопада, відзначають День української писемності та мови. Це свято розвитку державної мови і  за традицією в цей день вся Україна пише радіодиктант національної єдності.

Як зазначається у повідомленні Укрінформ  «Головною метою проведення радіодиктанту до Дня писемності та мови є не виставляння оцінок, а спонукання до вивчення української мови, до вдосконалення, підвищення культури української мови"

Текст диктанту «Слідом за пам’яттю» читав  український письменник  Юрій Андрухович. Учні НВК не тільки грамотно відтворювали слова тексту, а пройнялися його патріотизмом, духовністю, настановою. 



Мова - це велике національне надбання,  коштовний скарб із мо­гуття інтелекту і криці моралі, це пісня душі, покладена на слова. У ній досвід, мрії і сподівання мільйонів людей, об'єднаних в єдине ціле - народ.





Інтелектуально – розважальна гра для 5-9 класів «Моя прекрасна українська мова».


 Виховні години у початкових класах. 

Ранкова зустріч "Мова - серце народу"  


 

Диктант вивчених букв


Урок розвитку зв'язного мовлення : "Наша мова-мова українська" 



Виставка книг «Мова – духовне багатство народу»






Немає коментарів:

Дописати коментар