понеділок, 10 квітня 2023 р.

Традиційні зустрічі з цікавими людьми

 

09 квітня до Кривушівської гімназії знову  завітали гості з м. Полтави – знавці історії рідного краю:   Ірина Петренко – доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки та  суспільних наук Полтавського  університету  економіки і торгівлі, секретар Полтавської обласної організації національної спілки краєзнавців України, Олег Валентинович Лебединський – відомий краєзнавець – дослідник, художник, митець, Юрій Миколайович Репало – голова правління ГО «ВЕЛОПОЛТАВА» ,  група однодумців, які вивчають краєзнавство Полтавщини та входять у  проєкт університету, який називається «Університет третього віку».

Дослідники історії продовжили знайомство з нашим закладом,  побували в музеї села, що знаходиться в Кривушівській гімназії, розглянули експозиції присвячені В.Н. Жук та видатним людям Кривушів. До 95-річчя з Дня народження Віри Никанорівни було закладено на пришкільній території Алею пам’яті, де висаджено дуб, берези та верби. Ці дерева – символ вдячності та пам’яті про відомого українського історика, вчену-болгаристку, енциклопедиста, архівіста, педагога, заслуженого працівника культури України Віру Никанорівну Жук.  

Ми щиро вдячні   за подарунки для нашої гімназії: ікону Козельщанської Божої матері та туристичний довідник «Вікові та меморіальні дерева Полтавщини»







Немає коментарів:

Дописати коментар