пʼятниця, 7 квітня 2023 р.

Писанкове дерево Перемоги

       


 Всеукраїнська акції "Писанкове дерево Перемоги"  - це акція, яка об’єднує українців у мальованій  молитві про злагоду і мир поміж людьми. Завдання акції полягає у творенні писанок в орнаментальних мотивах і кольорі з побажаннями «Перемоги Україні». 

Яйце у різних народів світу асоціюється із початком життя, зародком Всесвіту. Наші предки вбачали у цьому неабиякий сенс. У давні часи кожна українська жінка вміла робити писанки. У наш час це самобутнє мистецтво активно відроджується.  

Талановиті учні Кривушівської гімназії взяли участь у цій акції "Писанкове дерево Перемоги"  на рівні Піщанської громади та в обласному етапі. Роботи виконані в різноманітних техніках - традиційній "восковій", "крапанка",  "в'язанні гачком", "аплікація", "мальованка", "алмазна мозаїка". Діти дуже старанно і креативно віднеслись до цієї події. Усі роботи є авторськими, що відображають і яскраву фантазію виконавців, і регіональні особливості писанкарства нашої рідної Полтавщини, і це роботи таких учнів: Багно Катерина (12 років), Пивовар Максим (13 років), Пивовар Глєб  (13 років), Шуліка Дарія (10 років) , Самойленко Анна (7 років). 

В обласній однойменній акції взяла участь Багно Катерина. 

    
 

Немає коментарів:

Дописати коментар