четвер, 12 березня 2020 р.

До Дня народження Т.Г.Шевченка

              В дні перемог і в дні поразок
              В щасливі дні і в дні сумні
              Іду з дитинства до Тараса,
              Несу думки свої земні.
                       (Ю. Рибчинський)

     Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу, який всі свої сили та життя  віддав служінню своєму народу. Його поезія от уже понад сто років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою , своєю силою  і народною мудрістю.
   10 березня у  Кривушівському НВК з метою вшанування пам'яті великого українського поета, поглиблення знань учнів про творчість Т.Г.Шевченка, вдосконалення навичок виразного читання, сприяння вихованню гордості за наших славних предків було проведено конкурс знавців творчості великого Кобзаря. Змагання складалися з 5 турів. Перший тур " Чи знаєш ти біографію поета?" допоміг учням згадати життєвий шлях поета. В другому турі- "Літературному"- потрібно було згадати назву вірша за цитатою з нього. А під час третього туру учні діставали з капелюха літеру і тут же називали вірш Т.Г.Шевченка, що починався на неї. Четвертий тур присвятили людям, вчинки яких мали великий вплив на життєвий та творчий шлях поета. Та найбільше зраділи діти п'ятому завданню: ведучий демонстрував малюнок, а команди мали згадати і продекламувати вірш, ілюстрацією якого міг би бути цей малюнок. І виявилося, що учні гарно підготувалися до конкурсу- щирими дитячими голосами зазвучали вірші великого Кобзаря.


Вперше у НВК було проведено фотоквест. Учням було запропоновано різноманітні цікаві завдання: сфотографувати предмет, що підпирає небо, який шукав малий Тарас у полі й заблукав, сфотографувати предмет, що  тут закодовано "15,19,2,10,1,21" та багато інших. Учні були у захваті від таких завдань, тому такі квести будуть проводитися і надалі.

         






  




Немає коментарів:

Дописати коментар