пʼятницю, 19 березня 2021 р.

 

            Всесвітній день води у НВК

 



                               

А вода — це справжнє диво!

Як прожити без води?

З нею ми завжди щасливі,

З нею в нас нема біди.

 


Щорічно 22 березня відзначається Всесвітній день води, проведення якого започатковано Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році з метою привернення уваги до проблем, повязаних з водним фактором у світі. До відзначення цього дня в  НВК були проведені різноманітні заходи.  У першокласників день почався ранковим колом «Вода… вона яка?», для другокласників проведена виховна година  «Де живуть краплинки?», учні 3 – 4  класу переглянули та  обговорили фільм «Вода – джерело життя».

 









Учні та вихованці НВК отримали велике задоволення під час проведення конкурсу малюнків «Вода - джерело життя» та  виконання дослідницької роботи «Подорож Краплинки»

 


Для учнів 5-9 класів вчителем біології Остапенко С.А. та гуртківцями «Юний валеолог» було проведено гру-квест «Вода – справжнє диво, еліксир життя». Подорож до Аква країни складалася із зупинок  і ґрунтувалася на знаннях  із попередніх тем хімії, біології, фізики, географії,  спиралася  на власний досвід  учнів, розвивала і закріплювала  знання дітей про склад, властивості, застосування, значення води; виховувала  в них наукові погляди на розвиток природи, на збереження ресурсів, почуття любові до природи, почуття причетності до охорони навколишнього середовища, зокрема – води.  

На зупинці «Молекулярно-музична» діти створювали «портрет молекули води» в різних агрегатних станах під супровід музичної симфоніі «Голос води» агенції ISD Group для ТМ «Моршинська»

Зупинка  «А без води і ні туди, і ні сюди» змусила  учні складати прислів’я, добирати риму та розгадували ребуси і загадки про її величність.

        Віртуально запросила всіх у світ невагомості разом з молекулою води зупинка  «Космонавти». Водяні фокуси продемонструвала вчитель фізики, а учасники подорожі намагалися пояснити їх.

       Зупинка «Географічна» розповіла цікаві факти про воду та нагадала визначні місця на Землі пов’язані з нею.

       Запропонувала дослідити властивості води , як розчинника. Зупинка « Знайома незнайомка».  Вона  відкрила для учнів невідомі факти відкриття та дослідження води, як хімічної речовини.

 

 Зупинка  «Про майбутнє пам’ятай -  воду ти оберігай!» запропонувала створити  колаж - пам’ятку, щодо раціонального використання та збереження води.

         Ці заходи були спрямовані на поглиблення знань учнів про водні ресурси нашої планети та розширення уявлень про значення води в житті людини. Всі учні були задоволені такою незвичайною подорожжю, отримали Подяки та смачну джерельну воду.

    Антуан Де Сент – Экзюпері в творі  «Планета людей» писав:  «Вода! У тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе неможливо описати, тобою насолоджуєшся, не розуміючи, що ти таке. Ти не просто необхідна для життя, ти і є життя. З тобою у всій істоті розливається блаженство, яке не пояснити тільки нашими п'ятьма почуттями. Ти нам повертаєш сили і властивості, на яких ми вже поставили було хрест. Твоїм милосердям знову відчиняються  вичерпані джерела серця. Ти - найбільше багатство у світі ».

     Такими словами  закінчилася подорож, а у серцях учнів запроменіла любов, повага та визнання ЇЇ ВЕЛИЧНОСТІ  - ВОДІ!!

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар