неділя, 15 травня 2022 р.

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. Відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року  з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму

 «Великий терор» – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 роках з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна, для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства. 

         Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляні, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування.

         Класні керівники Кривушівського НВК провели дистанційні виховні заходи:  уроки пам'яті, історичні виховні години з вшанування пам'яті репресованих у 1937-1938 роках.

         Для учнів 8 – 9 класів проведено інформ-досьє «Історія репресій та тоталітаризму.»

Керівник гуртка «Історичне народознавство»  Яцина В.Д. провела віртуальну екскурсію в музеї села на тему  «Репресовані земляки».

До перегляду  документальних фільмів циклу «Терор 1937-1938 р.р.» були залучені не тільки учні старших класів, а також батьки.

         Всі заходи були проведені з метою  вшанування пам’яті жертв Великого терору та донесення до учнів об’єктивної інформації про злочини, вчинені у XX ст. комуністичним режимом на території України.



Немає коментарів:

Дописати коментар