вівторок, 25 травня 2021 р.

 

 «Знай закон та створюй коло безпеки»

               Підлітки потребують підвищеної уваги дорослих, тому що перебувають у активній стадії свого віку і легко потрапляють під негативний вплив. Правопорушення і злочин для них досить часто – акт сміливості, самоствердження. Про наслідки своїх протиправних дій вони не задумуються. Тому 24.05.21 р. у  Кривушівському НВК відбулася зустріч дітей з начальником Кременчуцького районного відділу філії Державної установи "Центр пробації" в Полтавській області Бабенко Яною Володимирівною та інспектором сектору ювенальної превенції відділу превенції Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області Мухомор Аліною Миколаївною.

Для учнів 9 класу  було проведено урок правознавства, на якому вони  ознайомились  з поняттями та видами пробації, з особливостями та методами роботи представників правоохоронних органів.  Їм був представлений перший соціальний анімаційний ролик “Як Жека не потрапив за ґрати”, створений за підтримки нідерландсько-українського проекту експертної допомоги “МАТРА”. Після перегляду ролику відбулося обговорення побаченого і визначення переваг та ролі пробації для держави, суспільства та особи, яка вчинила правопорушення.

Школярі вирішували юридичні задачі з кримінального та адміністративного права.


 

 

 









            А учні 7-8 класів пограли у юридичну гру «Створюй коло безпеки», у ході якої обговорили правильність дій у різних  небезпечних ситуаціях.

              



             Поліцейські  дали змістовні відповіді на ряд запитань, які виникли під час зустрічі та нагадали підліткам про основні правила безпечної поведінки, розповіли про конкретні неприємні ситуації,  у які можна потрапити  і як їх уникнути. Наприкінці зустрічі правоохоронці закликали підлітків бути  законослухняними громадянами.

Немає коментарів:

Дописати коментар