пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

Незагоєна біль війни…

 Незагоєна біль війни…

 

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (Указ Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004).

У вересні 1945 року закінчилась найжорстокіша у світі Друга Світова війна. Пізніше  війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року тривала війна. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат                                                          

 Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна… Війна. Ще кілька років тому, ми не могли собі і уявити, що знову на нашу Батьківщину прийде війна. Люди об‘єдналися проти російського агресора. На полі битви – захисники, воїни.

А на моїй землі іде війна,

Стріляють танки і ревуть гармати.

Сповита горем, в чорному вбранні,

Сльозами вмилась не одна вже мати.

Найкращі з кращих падають від куль,

Грудьми своїми землю прикривають.

Сумним набатом в селах і містах,

Звучать слова: « Герої не вмирають!»

Вони живуть навіки у серцях

І в пам’яті народу України.

І не дозволять нашим ворогам

Перетворить Вітчизну на руїни.

Ми вистоїм. Здолаємо катів,

Як маків – цвіт розквітне Україна!

На тих місцях, де йдуть тепер бої,

В земнім поклоні схилиться калина.

 

Ці бійці, що зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарі, які в мирний час спасають поранених в АТО, волонтери, на плечах яких тримається наша армія. 

Важка це праця захищати мир!  Наші односельчани є учасниками АТО. Вони залишили свої домівки і нашу квітучу Полтавську  землю, щоб захищати Україну, її волю, її незалежність. Багато із наших земляків пішли на війну добровольцями. Їм болить те, що розривають на шматки нашу землю, і ми віримо вони відстоять цілісність нашої держави, її волю, її пісню, золоті українські жита і мир. Нам є що захищати, нам є що берегти! І цей святий обов’язок виконують воїни незалежної України.

У прагненні підтримати наших відважних воїнів єднаються і дорослі і діти. Тож на зустріч до Кривушівського НВК завітали гості Яцук Едуард Анатолійович, голова правління «Об’єднання ветеранів збройних сил, інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників локальних конфліктів і миротворчих сил «Гвардія»», який є учасником бойових дій, волонтери Сокур Євген Олександрович та Горб Сергій Григорович, які допомагають нашим воїнам ООС, Васильєва Тамара Марківна - спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту ВК Піщанської сільської ради, поетеса, яка привітала присутніх власними віршами, подарувала закладу свою збірку поезій.

Волонтери провели  майстер – клас з розбирання та збирання автомата Калашнікова, діти з цікавістю знайомилися та практично спробували розбирати та збирати автомат. 

Учні НВК  висловили їм найщиріші слова вдячності за відвагу,  мужність, героїзм та підтримку воїнів на сході України.







Немає коментарів:

Дописати коментар